<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d5310934237022912015\x26blogName\x3dMistletoe%23\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://inaslyn.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://inaslyn.blogspot.com/\x26vt\x3d2015778553241366865', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
You are at inaslyn.blogspot.com.
It's a place for me to update my post everyday.
Always remember to follow my rules while you visiting my blog.
Do not take anything that does not belongs to you.
Leave beautiful smile before you leave my page and do follow my blog to subscribe for my latest update. I will appreciate it.Thank you
Lastly, enjoy your stay.

Naslyn's Profile
I prefers to be called Azlyn Syazlien or Naslyn. No other any name. Will not be accepted if you call me using other name nor spell my name wrongly. ^^
I born on 24 of January in Kubang Kerian,Kelantan since 18 years ago.I was born to be one of King Scout in Malaysia
I love my family, boyfriend, friends, music, net, movies, campings and many more.
Click here for more..
Life.
Daisypath Happy Birthday tickers

Social Network
Since I really lazy to put tagboard on my blog so all visiter can going to add and follow me on my Facebook and my Instagram. Have a nice day !


FACEBOOK: https://www.facebook.com/iNaslyn


INSTAGRAM: https://ww.instagram.com/Naslyn_
Kelas apa tahun depan?
Posted by Thursday, 27 December 2012 10:00 with 0 notes | add more notes

Hello for our reader. Hari ni terasa nak jadi burung hantu sekejap. *biar pun setiap hari. Tadi tengah best layan cerita My Daughter The Flower,tetiba je ada satu text masuk. My big buddies rupanya yang text. Terasa nak dapat sakit jantung je tadi. Why? He told me that I learn Kimia bla bla bla for next year. Makk aiii ! Terkejut seperti beruk jugak lah tadi. Lepas beberapa minit,Si Aini pulak yang hantar. Gelisah hati kuuuuu.
 Tadi baru je godek godek dalam blog sekolah. And terpapar seluruh nama budak yang ambik PMR bulan 10 hari tuh. Search satu satu. Dan AF and big buddies still satu kelas. Oke terharu*

Tunjuk gambar besar besar sebab nanti jadi macam kabur. Entah kenapa tadi nak printscreen tapi tak jadi jadi jugak. Memang shit betul lah. Oke,nangis*

Result aku ni teruk sangat ke sampai kena duduk kelas 4B? Ohhh,mummy ! Tak nak duduk kelas tuh sebab semua budak laki nakal nakal. Boleh jadi bahan mengumpat je tahun depan oleh semua cikgu. Ya Allah,jahatnya aku. :/ Tapi at least result aku dapat ambil aliran Sains tulen even bukan lah kehendak aku sendiri. Bulat pun satu kelas dengan saya,dan guess what? Dia pun tak nak kelas tuh. Katanya nak ambil aliran Akaun. Ikut mama dengan kakak dia. Okey,tak nak halang walaupun patah sejutaaaa hatiku. *menyanyi lagu Shila Amzah yang ditukar liriknya.

Malam ni mesti semua orang tak tidur selena semalam sebab dah tahu tahun depan kena belajar aliran apa. Aliran sains memang lah dapat pelbagai jenis kerja tapi kalau minat tak ada? Tak jadi jugak. Akibatnya mengganggur lah masa hadapan. -,-

Masuk topik lain. Sekarang musim hujan yang tersangat sangat lah lebatnya sampi banjir dekat kawasan pantai timur. Terengganu tahun ni jadi famous sebab paling ramai jadi mangsa banjir tahun ni. Mujur lah kat kawasan rumah tak banjir. Alhamdulillah. Tadi masa dengar berita ,menteri pelajaran Malaysia cakap sesi persekolahan tahun depan ditangguhkan. Aku orang first yang excited. Tapi last last sekali patah berapa ratus juta hati ku sebab yang tangguh tuh untuk kawasan yang terlibat dengan banjir. Yelaaa,nanti budak sekolah nak belajar kat mana sebab mangsa banjir menumpang kat sekolah. Aduyaii. 

Barang sekolah semua dah prepare even baju sekolah aku tak tahu siap bila. Mujur lah awal awal lagi dah beli barang sekolah. Kalau tak,pakai barang lama lah aku nanti. -,- 


                                 editor - Polyvore

Beberapa hari lagi sekolah nak start balik. Dah bersiap sedia dengan homework bertimbun timbun?




Result PMR
Posted by Wednesday, 19 December 2012 08:57 with 0 notes | add more notes



Hellooo our reader and cheer semua. Hari ni sekali lagi updates blog. Sekarang dah jadi semakin rajin nak cuci blog dengan post yang baru baru. *tepuk tangan

Semalam,lansung tak dapat nak tidur sebab fikirkan macam mana result keluar nanti. Tuhan je yang tahu macam mana perasaan takut tuh semakin menebal dalam diri. Ya Allah,sabar je. -,- Terfikir mungkin tak dapat A terus. Semua tuh atas kuasa Allah belaka. Manusia mampu merancang tetapi Allah yang tentukan. Even kita dah belajar bersungguh sungguh tapi hubungan kita dengan Pencipta tak kuat,kemungkinan kita tak kan berjaya kat di dunia apatah lagi kat akhirat sana. SubhanaAllah. 

Pagi pagi dah terbangun. Tidur macam tak tidur je. Terfikir result sekali lagi. Macam mana result aku kali ni? Lebih baik atau lebih buruk. Takut lagi. Saya hanya memakai tshirt dan seluar jeans je nak pergi ambil result. Itu kehendak Si Aini. Pukul 10.30 kitaorang dah pergi. Ramai yang datang sekali dengan family ada. Saya dengan Bulat mahu menebalkan muka sebab orang lain semua pakai baju kurung. Takpee takpeee,kita ada geng. Fikir macam tuh. Last last Si Aini sendiri pakai buju kurung. Ohhh,sakit punya hati. --" Wanni dah mintak nak balik sebab nak tukar baju kurung. Malu katanya. Tergelak sorang sorang. Apa yang aku kisah. Biar je . Famous sikit kan ? :p Hahahaha. Pagi tadi hujan lebat sangat. Sejuk menegak kan bulu roma yang dah sedia tegak disebabkan result tuh. Errrr,macam mana agak nya? Fikir sekali lagi. 

Masuk dalam dewan,kena dengar cikgu bagi ceramah. Kita orang bukan nya dengar pun. Ibaratkan masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Hanya tahu ketawa ketawa dan ketawa. Bermulanya bila nak sebut calon PMR 2012 yang dapat straight A. Semua senyap. Kita orang tetap bising sebab dah tahu tak kan ada nama kitaorang dalam senarai tuh. Berangan lebih. -,- 7A pulak diumumkan. Kitaorang bising jugak tapi bila 6A diumumkan,semua nya senyap. Why? Kitaorang satu geng memang target dapat 6A. Yang sedih nya dalam geng kitaorang ramai ramai just dua orang je yang dapat 6A. Oke,nak nangis. :'( To,si Aini yang kerja mengenat orang dan my big buddies Congrat untuk korang. :') 

Lepas 6A habis diumukan,makna nya yang lain pergi dekat guru kelas mintak result. Farah tarik tangan saya. Katanya tak sabar. Punya semangat pergi awal awal,budak laki dulu yang dapat result. Takdeee nya nak beratur bagai macam budak sekolah menengah. Cikgu panggil nama saya. Ahhhh! Terasa mahu pengsan kat situ. Tak sanggup nak dengar. Satu satu cikgu kira A saya. Mak aiii! Mesti sikit ni. Guess what? Alhamdulillah,I got 4A. in PMR. Alhamdulillah sekali lagi. I got A in Bahasa Melayu,Bahasa Inggeris,Pendidikan Agama Islam dengan Kemahiran Hidup. Alhamdulillah sangat sangat. Allah dah perkenankan doa saya untuk dapat result yang agak cemerlang. Terima kasih,Ya Allah. :')

Budak baru habis ambil result PMR. :*


The End. :*

  • Thanks to cikgu,kawan kawan terutamanya Haziq sebab tolong ajarkan aku sebelum PMR lagi. Thanks for my parents atas didikan sehingga aku dapat merasai kejayaan yang selama ni aku inginkan.






GIVEAWAY BY SAYAIYLIA LADY'S CABINET SHOPPE
Posted by Tuesday, 18 December 2012 00:14 with 0 notes | add more notes

Assalamualaikum to all reader and cheer semua okay. :)

Hari ni dah 18/12/2012. Ini bermaksud esok saya akan melangkah kaki masuk ke sekolah untuk pergi ambil result PMR. Wish luck. Lol,apa yang merepek ni. --" Hari ni tergerak hati nak join sekali lagi give away even dah join tapi tak menang. :( Orang cakap usaha tangga kejayaan kan? Fighting !

Bismillahirahmanirahhim,

                                                    
Klik banner di atas untuk join give away :D

Now ada syarat untuk join give away

  • Wajib buat post bertittle GIVEAWAY BY SAYAIYLIA LADY'S CABINET SHOPPE
  • Wajib tag dua buddies anda untuk sertai give away ni
Apa yang gila ialah :-

*Setiap peserta yang join give away ini akan diberikan VOUCHER RM5.00 dari Iylia untuk SHOPPING di LADY'S CABINET SHOPPE*
Warning!
Cara nak tebus voucher tu dengan menghantar mesej kepada Lady's Cabinet Shoppe dan pastikan berserta dengan link entry give away korang sebagai bahan bukti yang korang memang turut join give away ni. :)

Contest bermula pada 11/12/2012 dan akan ditutup pada 10/1/2013. Lama kan? So korang ada masa nak join. :)

Tag my buddies :-

  1. Bulat
  2. Yusra Hanim
  3. Farrah Hanum
  4. Aisyah Bakar
  5. Nur Syahira 


Done. :*  





Publish !
Posted by Thursday, 13 December 2012 00:36 with 0 notes | add more notes

Assalamualaikum for our reader and cheer !
Sekarang musim hujan di Terengganu. Syukur alhamdulillah atas rahmat tuh. :') Dan syukur terhadap Ilahi sebab masih memberi saya peluang untuk hidup di tempat persinggahan ni sebelum di Padang Masyar. Entry hari ni tak tahu nak tulis tittle apa. Pening kepala memikirkannya. Errr,anyway blog dah ditukar baju. Nampak lebih awesome dan simple je. Pendapat saya. Semalam punya semangat menghias blog ni tapi entah lah tetiba je blog saya jadi hang. Bila orang lain masuk,okay je. Biar lah. Sekarang dah 13.12.2012 dah tak sampai 10hari lagi batch'97 akan dapat result PMR. Macam mana reaksi muka saya ya? Sedih or gembira? Hurm,sememangnya tak dapat jangka dapat berapa A exam kali ni. Hope membanggakan. Hari menghitung hari,tak sangka masa cepat berlalu. Dah nak masuk tahun baru. Oke,saya happy. ;') Tapi tak semestinya setiap hari happy. Bulan ni banyak peristiwa berlaku yang tak ada siapa yang tahu tentang diri saya. Alhamdulillah,saya dapat tempuh dugaan berat tuh. Terima kasih. To,AF mungkin itu yang terbaik. Semoga anda happy. Oke tak nak sedih sedih. *kesat air mata

My big brother,abg ngah untungg sangat dia sebab dapat pergi Langkawi cuti cuti ni. Dan saya ,hanya terperap dalam rumah menghitung hari nak melangkah kaki masuk sekolah lagi. *sedih oke sedih
Sememangnya perasaan jelous semakin membuak buak sebab saya double bosan di rumah. Tengah bulan nanti mungkin keluarga sepupu dari Kelantan nak datang jalan jalan Terengganu.

Beberapa hari yang lepas,bahasa Kelantan dan Penang menjadi trending dalam twitter. Saya sendiri pun tak tahu kenapa. Sememangnya loghat Kelantan kadang kadang lansung orang tak faham. Ada jugak yang cakap "Beruntung jadi orang Kelantan sebab orang kat sana semua lawa lawa". Itu saya tak faham. :/ Kenapa cakap macam tuh sedangkan saya setiap tahun berpusing dari Terengganu ke Kelantan untuk balik kampung tak rasa macam tuh. Bagi saya mana mana perempuan semuanya cantik. Tapi sikap dia je yang bagi kita tahu dia macam mana. Errr,apa lah yang saya merepak. Just go on. Korang semua cantik. Walaupun tak ada seorang pun yang sempurna tapi Allah dah buat semua orang cantik/hansome semua. Mana ada yang buruk even dia orang apa sekali pun. Right? Anyway saya amat bersyukur sebab dilahirkan kat Kelantan. ^^v

                                     

Now,saya rindu dengan semua kawan kawan saya yang saya kenal masa Jambori. Dah lama tak jumpa diaorang. Tadi ada tertengok gambar gambar lama masa kitaorang pergi Jambori Malaysia tahun lepas. Memang rindu sangat sangat. *kesat air mata Rindu dengan Mr.N buat buat jadi Kelana sampai nak kena langgar dengan kereta. Rindu buat buat merajuk dengan dia. Sweet bila dia tolong sapukan seluar saya yang kena aiskrim disebabkan dia. Rindu sangat. ;') Rindu nak main kayak dekat sungai sampai nak terjatuh dari kayak. Rindu main hujan sama sama sambil makan maggi cup sebab kesejukan dalam hujan. Rindu nak tidur atas stage ramai ramai sebab khemah bocor. Rindu 'Si Donat' bila kita kacau dia and buat muka merah dia.

Now,tak ada lagi semua tuh. Mr.N dah habis sekolah. Lama tak jumpa dia. Sekarng dia dah sombong,tak macam dulu selalu friendly dengan semua orang. Memang rindu walaupun dia just **. Dulu kita selalu satu kepala. Sorang jadi mangsa bila kita main main tinggal dia. Kadang kadang sampai saya sendiri yang kena. Memory yang tak akan dapat dihapuskan sampai bila bila even cuba dan cuba. Sekarang dah tak sama,semua orang berubah. Kita dah berpecah. Tak dapat lagi nak gurau macam dulu lagi kan? Semua orang kena jaga hati dan semua orang kena sakitkan hati sendiri. Kenapa ya? :(









Hangout with buddies :')
Posted by Thursday, 6 December 2012 01:41 with 0 notes | add more notes

Assalamualaikum pembuka bicara.

Dah lama tak updates blog lagi dan lagi. Semalam dapat lepaskan boring kat rumah dengan jumpa kawan kawan yang sama bertarung tarung idea masa exam hari tuh. Thanks for my big buddies,Syakir sebab tolong belanjakan Pizza Hut dengan wayang semalam. *terharu Makan pizza tak lah sebanyak makan dengan family. Semua buat malu malu kucing. -,- 

Dalam kereta Aini,kitaorang tak habis habis gelak gelak syaitan sebab dapat kenakan Wani dengan Yusra. Last last tuan punya kereta pulak kena . Muka tahan merah sebab malu asyik kena sabitkan dia dengan big buddies. 


*Pizza Yusra yang tak habis makan*


*muka saya tak nampak mana sebab duduk jauh :(


Sampai je kat mall terus pergi cari big buddies. Terserempak dengan dia yang pakai baju kuning sampai pegang dia punya SIII. Ohh untungg. Dia buat malu malu. Ah,sememangya kelakar. :'D Bila masuk terserempak pulak dengan kawan lama. Tak sangka rupanya yang dia tuh GF kepada sepupu big buddies. Sekarang dia agak friendly dari yang dulu tapi tak pulak nak tegur ke apa. Double damn ! *Bak kata Yusra Hanim

Masa tengah makan,kitaorang banyak kali usik Yusra cakap nanti mesti jumpa Usien kat mana mana. Yusra cakap dia tak kan datang. Las last saya nampak Usein yang pakai baju petak petak warna merah jalan dengan kawan dia. Kasi tahu kat Yusra lansung tak nak percaya sebab dia tak nampak. -,- Tiga kali nampak Usein mari round dekat Pizza. Takpee takpee nanti confirm jumpa *cakap dalam hati

Lepas dari makan Pizza,dah masuk waktu untuk masuk tengok wayang. Big buddies booking tiket awal awal lagi. Thanks again for him. :* Kitaorang tengok cerita Twilight. Masuk baru je nak mula. Syukur alhamdulillah. :D Masa tengok sampai kat separuh Wani dengan Yusra dah nak keluar sebab diaorang dah tengok. *panas punggung agaknya Jadi tinggal lah big buddies,saya dan Aini dalam wayang tuh. Punya semangat tengok sampai kena tipu dengan dia punya cerita. Damn ! Tak pasal pasal nama animal tuh terkeluar dari mulut. *tutup mulut rapat-rapat*


Yusra Hanim with Syazwani Nordin


Me and Aini Ibrahim 

Masa dalam wayang ternampak sekali lagi Usien. Baru lah masa tuh Aini nak percaya. :D Keluar dari wayang,Usein terus tanya Aini pasal Yusra. Rindu sangat dekat Yusra lah tuh. Gambar kat atas tuh masa dekat Secret Recipe. Even saya tak pernah masuk dan tak pernah makan kat sana disebabkan agak mahal tapi cuba jugak. Just order Ice Blended Chocolate je. :D Masa tuh lah baru Yusra nak percaya yang Usein ada jugak. Tuh lah tak nak percaya sangat.

Stop cerita pasal sweet couple ni.*

8/12 nanti birthday Syazwani Nordin. So,semalam pergi lah beli hadiah birthday dekat dia even tak lah seberapa. Tapi asalkan ada kan? Itu lah yang terbaik. Kikih. Just dapat belikan rantai panjang je untuk dia. Tak mampu nak beli hadiah mahal mahal.


At Roti Boy :)

Lastly,big clap to Wanni Bulat sebab ambil gambar kitaorang. Mujur dia bawak DSLR. Kalau tak,takdee gambar lah hangout semalam. Thanks jugak sebab bagi share gambar gambar ni. :D


Hope kawan sampai hembusan nafas yang terakhir. Even tahu depan mungkin dah sekolah lain and dah susah nak jumpa mereka lagi. Kami buddies,sampai bila bila buddies. :'*