<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d5310934237022912015\x26blogName\x3dMistletoe%23\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://inaslyn.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://inaslyn.blogspot.com/\x26vt\x3d2015778553241366865', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
You are at inaslyn.blogspot.com.
It's a place for me to update my post everyday.
Always remember to follow my rules while you visiting my blog.
Do not take anything that does not belongs to you.
Leave beautiful smile before you leave my page and do follow my blog to subscribe for my latest update. I will appreciate it.Thank you
Lastly, enjoy your stay.

Naslyn's Profile
I prefers to be called Azlyn Syazlien or Naslyn. No other any name. Will not be accepted if you call me using other name nor spell my name wrongly. ^^
I born on 24 of January in Kubang Kerian,Kelantan since 18 years ago.I was born to be one of King Scout in Malaysia
I love my family, boyfriend, friends, music, net, movies, campings and many more.
Click here for more..
Life.
Daisypath Happy Birthday tickers

Social Network
Since I really lazy to put tagboard on my blog so all visiter can going to add and follow me on my Facebook and my Instagram. Have a nice day !


FACEBOOK: https://www.facebook.com/iNaslyn


INSTAGRAM: https://ww.instagram.com/Naslyn_
Perasaan.
Posted by Saturday, 14 March 2015 08:20 with 0 notes | add more notes



Hai.

Kekadang aku sendiri agak geli nak menceritakan perkara perkara macam ni pada umum. Orang cakap apa yang berlaku dalam kehidupan kita semua adalah takdir. Betul. Tak dinafikan lagi semua tu terjadi atas ketentuan yang atas sana. Hidup ni terlalu singkat berbanding alam yang kekal abadi. Member member aku selalu cakap " Nikmati kehidupan selagi kau ada. Hidup kau, hak kau. Takde siapa yang akan halang apa yang kau nak buat dengan hidup kau. " Ya kata kata tu semua betul. Kawan kawan aku yang selalu aku lepak selalu jadi tempat nak luahkan perasaan lah tanpa sedar menjadi tulang belakang aku dari dulu. Sebab tu aku pernah cakap tanpa kita sedar tanpa kita duga persahabatan tu lebih indah dari percintaan. Tak puas hati? Luahkan. Tak perlu nak pendam bila sendiri dah tahu diaorang lah yang akan jadi bahu. Aku belajar dari pengalaman hidup aku sendiri pengalaman rakan rakan aku tanpa sedar yang buat diri sendiri makin hari makin kuat untuk teruskan berdiri bila ada dugaan mendatang. Kena tolak kena tipu haha semua tu memang pernah dilalui dalam hidup aku. Bila kau lalui banyak perkara dalam hidup kau lama lama kau akan sedar apa sebenarnya tujuan kau hidup. Jadi bangkit tak perlu nak menangis tak perlu nak menagih simpati dekat orang yang pergi tinggalkan kau. Salah satu sebab dia yang rugi sebab tinggalkan orang yang betul betul ikhlas dapat terima diri dia. Satu dalam seribu nak cari manusia yang macam ni. Yakin kan diri sendiri yang kau kuat. Kuat tu maknanya kau terima segala yang hadir dalam hidup kau tanpa kau tanya kenapa dan mengapa. Kau jalani kehidupan kau macam sedia kala sebelum kau kenal si dia sebab utamanya kau tak tahu rahsia Tuhan. Tuhan dah tetapkan jodoh yang terbaik dalam hidup kau. Sebab apa? Sebab kau hambaNya.
Makin lama kau hidup macam tak ada pape yang berlaku makin cepat kau lupakan apa yang berlaku dalam kehidupan kau. That why aku cakap. Nikmati kehidupan sekali kau masih bernyawa selagi kau masih ada kaki untuk berdiri selagi kau ada tangan untuk mencapai. Bila kau dah jumpa orang lain yang lagi bagus dari dia ingatkan diri sendiri untuk ucapkan terima kasih kepada orang yang tinggalkan kau sebabnya dia yang bagi peluang untuk kau cari orang yang lagi bagus dari dia. Move on is better.



After.
Posted by Wednesday, 11 March 2015 04:11 with 0 notes | add more notes

Holaaaa hampir setahun lebih menyepi dari bidang blogger. Tipu aku cakap yang aku tengah busy sampai tak sempat nak update blog. Actually aku dah lupa password dan dah lama tak menghadap komputer disebabkan dunia kini yang makin canggih. For 24 hours asyik pegang phone untuk whatsapp twitter dan sebagainya sampai blogger dilupakan. Macam kacang lupakan kulit kan? Haha. Sekurang kurangnya aku masih berusaha sedaya upaya untuk sign in balik blog aku yang memang berhabuk hampir 10 kilogram kot. Eh? Alhamdulillah Allah masih bagi aku kesempatan untuk aku hirupkan udara lagi. Tanpa sedar aku dah melepasi alam persekolahan. Siapa sangka kan? Aku dah berjaya mengharungi alam persekolahan selama 12 tahun dengan penuh cabaran. Tipu aku cakap selama ni tak mencabar kan? Dan lama kelamaan akan merindui zaman persekolahan yang penuh dengan gelak ketawa menangis semua. Sekarang aku masih dalam proses perancangan untuk meneruskan alam pembelajaran di universiti. Lama aku tunggu tau. Haha. Aku pada mulanya telah ditawarkan ke Universiti Shah Putra,Kuantan dalam bidang Medical Assistance dan perlu daftarkan diri pada 23 March 2015. Awal kan? Ramai kawan minta untuk pergi dan ada cakap tunggu tawaran lain dulu. Actually aku baru je lepas isi kos kejururawatan di Universiti Sains Malaysia. Kadang kadang untuk pemilihan kos ni memang buat kita pening kepala sebab kita kena fikir masa akan datang. So kena pilih baik baik kos ni supaya kadar pengangguran masa akan datang takkan meningkat kan? Ayat puitis habis. So doakan supaya aku dapat kos yang aku suka ya? Untuk pengetahuan semua,dalam UPU aku pilih kos Architecture sebagai first choice. Alhamdulillah jugak sebab result aku dapat jugak melayakkan untuk memilih kos Arkitek ni tapi ada yang kata susah. Any suggestion?